Dodany: 2015-04-17 13:18:14
images/drob2.jpg208e9.jpg Drób to jedno z mięs, jakie polecają dietetycy oraz catering opole, ponieważ jest cennym źródłem białka, ale jednocześnie zawiera mało cholesterolu. Nie da się ukryć, że Polacy kochają drób i mamy mnóstwo sprawdzonych przepisów na ulubione potrawy, które często goszczą na naszych stołach, a tradycja ich przyrządzania jest przekazywana z pokolenia na pokolenie.

Dodany: 2015-04-17 13:07:02
images/wieprzowina.jpg90ff0.jpg Wieprzowina to jedno z najbardziej popularnych mięs, jakie gości na naszych stołach, kiedy zamawiamy catering opole, a tradycyjny kotlet schabowy nie wychodzi z mody nawet pomimo alarmujących wypowiedzi dietetyków, którzy każą Polakom ograniczyć spożycie wieprzowiny ze względu na dużą zawartość cholesterolu w tym mięsie.

Dodany: 2015-04-17 12:50:22
images/baranina.jpg79361.jpg Baranina to rodzaj mięsa, którego trochę boimy się w kuchni. Nie umiemy go przyrządzić, a co więcej wielu z nas uważa, że mięso to jest tłuste, niesmaczne i wydziela niezbyt przyjemny aromat. Naturalnie rzeczywistość niewiele ma wspólnego z tymi stereotypami, o czym przekonuje catering opole.

Dodany: 2015-04-17 12:41:33
images/ryba.jpg30b16.jpg Jak pokazują statystyki Polacy jedzą za mało ryb i chociaż aktualna sytuacja jest lepsza niż ta sprzed kilku lat, to jednak daleko nam do rozmiłowanych w rybach Skandynawów czy mieszkańców Południowej Europy. Wielka szkoda, bo ryby są nie tylko pyszne, ale także zdrowe, co podkreśla catering opole.