Kolorowe owoce kandyzowane to jeden ze sposobów zatrzymania lata w domowej spiżarce, który często wykorzystuje catering opole, ponieważ można je zagospodarować w kuchni na wiele sposobów, osładzając i ozdabiając w ten sposób dania.
Jak opowiada catering opole: kandyzowanie jest skuteczną metodą konserwacji, która gwarantuje długi termin przydatności do spożycia, czego próżno oczekiwać po świeżych sezonowych owocach. Jest jednak także druga strona medalu, o której powinniśmy wiedzieć, ponieważ kandyzowane frukty to często nasza ulubiona przekąska, którą kochamy podjadać między posiłkami. Niestety musimy liczyć się z tym, że zawierają sporo cukru (konserwacja cukrowym syropem), a więc są bardzo kaloryczne.
Możemy je jednak dodawać do wypieków i deserów, jak czyni to catering opole. Z pewnością okażą się niezastąpione, kiedy nabierzemy ochoty na aromatyczny keks, sernik, babkę, ciasteczka, lody czy musli. Oczywiście, aby kandyzowane owoce długo zachowały świeżość należy je trzymać w hermetycznie zamkniętym pojemniku.
.