Dodany: 2015-04-20 10:10:41
 

Owoce kandyzowane Kolorowe owoce kandyzowane to jeden ze sposobów zatrzymania lata w domowej spiżarce, który często wykorzystuje catering opole, ponieważ można je zagospodarować w kuchni na wiele sposobów, osładzając i ozdabiając w ten sposób dania.

 

Jak opowiada catering opole: kandyzowanie jest skuteczną metodą konserwacji, która gwarantuje długi termin przydatności do spożycia, czego próżno oczekiwać po świeżych sezonowych owocach. Jest jednak także druga strona medalu, o której powinniśmy wiedzieć, ponieważ kandyzowane frukty to często nasza ulubiona przekąska, którą kochamy podjadać między posiłkami. Niestety musimy liczyć się z tym, że zawierają sporo cukru (konserwacja cukrowym syropem), a więc są bardzo kaloryczne.

 

Możemy je jednak dodawać do wypieków i deserów, jak czyni to catering opole. Z pewnością okażą się niezastąpione, kiedy nabierzemy ochoty na aromatyczny keks, sernik, babkę, ciasteczka, lody czy musli. Oczywiście, aby kandyzowane owoce długo zachowały świeżość należy je trzymać w hermetycznie zamkniętym pojemniku.

 .

Dodaj nowy komentarz do artykułu Owoce kandyzowane
Nick: