Jak pokazują statystyki Polacy jedzą za mało ryb i chociaż aktualna sytuacja jest lepsza niż ta sprzed kilku lat, to jednak daleko nam do rozmiłowanych w rybach Skandynawów czy mieszkańców Południowej Europy. Wielka szkoda, bo ryby są nie tylko pyszne, ale także zdrowe, co podkreśla catering opole.
Są nieocenionym źródłem łatwoprzyswajalnego białka oraz niezastąpionym bogactwem kwasów omega – 3, które mają zbawienny wpływ na pracę układu krwionośnego, nerwowego, odpornościowego oraz wygląd naszej skóry i stan włosów i paznokci. Pytanie, jakie często sobie zadajemy brzmi: jak przyrządza się ryby? Pomysłów jest bez liku i wcale nie musimy ograniczać się do popularnej panierowanej ryby czy też marynaty. catering opole proponuje kilka zdrowych i lekkich potraw.
Możemy na przykład pokusić się o curry rybno – warzywne, filet z dorsza w ziołach z masłem czosnkowym, zapiekankę ryżową z rybą, tatara z łososia norweskiego, sałatkę z tuńczyka, tartę szpinakowo – rybną czy też pastę z wędzonej makreli. Wszystko zależy od naszej kulinarnej inwencji. Możemy też po prostu zamówić catering opole..