Restauracja Gdańsk to mieszanka styli, różnorodności oraz kultur. W menu restauracji znajdziemy zarówno dania kuchni włoskiej, francuskiej jak i naszej, rodzimej – polskiej. Restauracja Gdańsk wychodzi z założenia im więcej masz do zaoferowania klientowi tym bardziej zadowolony wyjdzie z Twojego lokalu.
Dlatego też restauracja Gdańsk nie zapomina o tych klientach, którzy w restauracji szukają domowego, polskiego jedzenia. A więc oprócz żabich udek, które pochodzą z kuchni francuskiej, w menu znajdziemy także coś nieco cięższego. A więc typowo polskie dania takie jak bigos, kotlet schabowy czy pikantne flaczki, które są w Polsce niemal uważane za dobro narodowe. Kuchnia polska to kuchnia nieco cięższa na przykład w porównaniu z kuchnią śródziemnomorską. Przeważają dania mięsne, ziemniaki oraz dania mączne takie jak kopytka czy kluski śląskie. Dla obcokrajowca goszczącego w lokalu typu restauracja Gdańsk ciekawostką jest również czarnina, czyli zupa na bazie krwi.
Dla niektórych Polaków jest to niemalże przysmak godny królów dla innych wymysł nie do zjedzenia. Ale właśnie taka jest nasza kuchnia Polska, pełna dziwnych, smaków, do których czasami łatwiej przekonać obcokrajowca aniżeli rodaka-Polaka. Należy również przyznać, iż kuchnia polska to kuchnia bardzo tłusta i ciężkostrawna.