Restauracja Gdańsk jako jedna z nielicznych prowadzi kuchnię francuską Restauracja Gdańsk w swoim menu posiada więc gamę smakołyków, które zawsze świeże idealnie dopasowują się do niemal każdego gustu smakosza.
Restauracja Gdańsk proponuje wiele dań francuskich opartych na głównych produktach, które niejako przypisano dla Francji. W daniach tych znajdziemy więc żabie udka, ślimaki, a to wszystko zakrapianie dobrym francuskim winem. Kuchnia Francusa wyróżnia się również licznymi wyrobami mącznymi typu bagietki czy rogaliki nazywane croissant. Są one spożywane głównie w porach wczesnoporannych.
Również restauracja Gdańsk, która wprowadza kuchnię francuską do swojego menu trzyma się zasady – poranni goście przywitani świeżym rogalikiem. Kuchnia francuska opiera się na świeżych produktach, nie mrożonych, dlatego też restauracja wprowadzająca kuchnię francuską do swojego lokalu musi nastawić się na wizyty poranne na małych targach, gdzie dostajemy warzywa i owoce prosto od producenta najlepiej z gospodarstwa ekologicznego..