Każda kuchnia słynie z innego rodzaju przypraw. Nasz polska kuchnia to przede wszystkim sól, pieprz oraz ziele angielskie, które również od lat cieszy się zaufaniem wszystkich pań domu.
Również w restauracjach jak restauracja Gdańsk ziele angielskie to podstawa, bez której żadna potrawa mięsna, sos, czy zupa nie może być podana. Restauracja Gdańsk ceni sobie dobry smak, a ziele angielskie od lat uznawane jest za przyprawę gwarantującą właśnie ten element dobrej kuchni – wyrazisty smak. Jak twierdzą kucharze zatrudnieni w lokalach typu restauracja Gdańsk, ziele angielskie zazwyczaj uważane jest za przyprawę do sosów i zup, ma ono jednak znacznie szersze zastosowanie.
Kucharze zgodnie twierdzą, że ziele angielskie to doskonała przyprawa gwarantująca smak również daniom deserowym, przetworom owocowym. Ziele angielskie – dodane oczywiście z umiarem znacząco podnosi smak owoców. Dodatkowo, restauracja Gdańsk używa ziela angielskiego w proszku jaki posypki, przyprawy do ciast i wypieków. Każda przyprawa dodana ze smakiem i umiarem może z naszej potrawy stworzyć prawdziwe, smakowe dzieło sztuki. Pamiętajmy jednak o zachowaniu zasady złotego środka..